Kennel Blenmarin historia

Olen koko lapsuuteni elänyt koiran kanssa. Ensimmäinen koiramme oli Shetlannin lammaskoira "Semi" Farao from King Village. Tämän jälkeen meille ostettiin pitkäkarvainen collie  "Ali", Prince. Näiden seurassa vartuin elämäni alkuvuodet ja Ali lopetettiin 14 v iässä, kun olin noin 18 vuotias.
Oma ensimmäinen koirani oli 1980 syntynyt labradorinnoutaja "Toni" FI JVA Keitsun Hiili, jonka sain pian Alin jälkeen.
Toni eli kanssamme vielä, kun olin naimisissa ja se jäi vanhempieni ok-taloon viettämään vanhuuden päiviään. Toni lopetettiin myös 14 v iässä.
Tonin ollessa vielä elossa ostimme miehelleni Staffordshiren bullterrieri "Aku"n Owelan Quicksilver, joka lopetettiin vuonna 2004, 13v 10 kk iässä. Akun rinnalle aloin haluta pienempää ja terrierin kaveriksi soveltuvaa kääpiökoiraa ja niin meille hankittiin ensimmäinen cavalieri "Konsta" Lecibsin Gonrad. Konsta oli sellainen kerran elämässä koira ja sille tielle jäin. Ilman cavalieria en ole ollut vuoden 1993 maaliskuusta.
Koirillani kotona on ollut todella pitkät eliniät: Ali 14v, Toni 14v, Aku 13v 10kk, Iida 13v 2kk, Saku 15v 2kk ja cavalieritkin Konsta 11v 5kk, Lucy 11v 11k, Siru 10v 10kk ja Wilma 10v 3kk sekä Oona 11v 7kk.  Kymmentä vuotta pidetään koiran elämässä hyvänä ikänä ja moni sanookin, että kymmenen vuoden yli menevät vuodet ovat  lahjoja. Olen saanut siis useita lahjoja koiriltani <3

Cavalier

Näistä koirista alkoi kennelini toiminta; uros "Konsta" CIB & FI & EE & LV & BY MVA Lecibsin Gonrad ja narttu "Siru" FI MVA Panda's Coco Crystal.

Näiden ensimmäisestä pentueesta jätin kotiin "Lucyn" (Blenmarin First Love). Lucy eli äitinsä tavoin pitkän elämän sydänterveenä ja jätti mukavaa jälkeä jatkooni myös ulkonäöllisesti. CIB Blenmarin Early Fatima sekä CIB Blenmarin Unique Sir sekä tämän tytär FI MVA Blenmarin Dame Olivia ja tämän poika FI MVA Blenmarin Power of Love polveutuvat suoraan Lucysta.

Aika pian aloin harkita tuovani koiria myös muualta ja ensimmäisenä toin englannissa syntyneen uroksen Ranskasta jonne se oli myyty. Tämän jälkeen olen tuonut kaksi narttua ja yhden uroksen Virosta, kaksi urosta ja yhden nartun Ruotsista, yhden uroksen Norjasta, uroksen Saksasta sekä yhden Hollannista ja Venäjältä. Suurin osa tuonneista (uroksista) on ollut yhteistyöprojekteja kennel Gigglingin, om. Saija Niemi, kanssa.

Islanninlammaskoira

Kaikki pentueeni 2011 saakka polveutuvat ensimmäisestä nartustani, FI & EE MVA Westmanna's Sollilje Idasta, jonka toin Tanskasta. Tuolloin 2002 oli täällä niin vähän pentueita tarjolla, että suositeltiin tuomaan uutta verta kantaamme. Niinpä päätin satsata tähän narttuun. Iida  osoittautui vuosien varrella erittäin terveeksi ja toimivaksi nartuksi. Iida kuoli reilun 13 vuoden iässä 2015 syyskuussa. 2004 hankin uroksen Norjasta ja vielä myöhemmin nartun Saksasta.

Yleistä

Harrastukseni koirien kanssa eteni luonnollista tietä kasvatukseen. Koirat ja niiden hyvinvointi on ollut aina lähellä sydäntäni, kuten kaikki muutkin eläimet. Koiria olen kasvattanut jo vuodesta 1997 ja tämä aika on ollut erittäin antoisaa ja paljon olen oppinut- oppiminen jatkuu tosin edelleen. Tässä "ammatissa" ei valmiiksi tule.

Kasvattini ovat ilokseni saaneet lähes aina loppuelämän kodit jossa niitä on pidetty hyvin. Tämä on mahdollistanut myös kummassakin rodussani CIB titteleitä (Kansainvälinen valionarvo) sekä Voittaja-tittelit kahdelle eri koiralle kummassakin rodussa. Näistä voin kiittää omistajia/sijoituskoteja jotka ovat koiria niin hyvin hoitaneet! Valioita olen saanut 8 kpl kasvateilleni- molemmissa roduissani 4 kpl tähän mennessä 2018 alku.

Oman erityisen lisänsä nykyiseen kasvatustyöhöni on tuonut hyvä yhteistyö sijoituskotien kanssa sekä useiden kasvattajien kanssa. Näitä ovat kennel Giggling (Saija Niemi), Galderden (Dina Lepik, Tarto- menehtyi valitettavasti nuorena vuonna 2016) sekä Caralina's (Kristina Jonninen & Reino Ikonen).

Tuontikoirat ovat tuoneet mahtavan lisän kasvatukseeni.

Satunnainen kuvaKatso lisää kuvia Galleriasta

Päivitykset


3.4.2018

  • Hipulle kuva ja tekstiä lisätty.

26.3.2018

  • Tuloksia ja Hipulle kasvokuva

24.3.2018

  • Hipulle puolivuotiskuvat