Kennel Blenmarin historia

Olen koko lapsuuteni elänyt koiran kanssa. Ensimmäinen koiramme oli Shetlannin lammaskoira "Semi" Farao from King Village. Tämän jälkeen meille ostettiin pitkäkarvainen collie  "Ali", Prince. Näiden seurassa vartuin elämäni alkuvuodet ja Ali lopetettiin 14 v iässä, kun olin noin 18 vuotias.

Oma ensimmäinen koirani oli 1980 syntynyt labradorinnoutaja "Toni" FI JVA Keitsun Hiili, jonka sain pian Alin jälkeen.
Toni eli kanssamme vielä, kun olin naimisissa ja se jäi vanhempieni ok-taloon viettämään vanhuuden päiviään. Toni lopetettiin myös 14 v iässä.
Tonin ollessa vielä elossa ostimme miehelleni Staffordshiren bullterrieri "Aku"n Owelan Quicksilver, joka lopetettiin vuonna 2004, 13v 10 kk iässä. Akun rinnalle aloin haluta pienempää ja terrierin kaveriksi soveltuvaa kääpiökoiraa ja niin meille hankittiin ensimmäinen cavalieri "Konsta" Lecibsin Gonrad. Konsta oli sellainen kerran elämässä koira ja sille tielle jäin. Ilman cavalieria en ole ollut vuoden 1993 maaliskuusta.
Koirillani kotona on ollut todella pitkät eliniät: Ali 14v, Toni 14v, Aku 13v 10kk, Iida 13v 2kk, Saku 15v 2kk ja cavalieritkin Konsta 11v 5kk, Lucy 11v 11k, Siru 10v 10kk ja Wilma 10v 3kk sekä Oona 11v 7kk.  Kymmentä vuotta pidetään koiran elämässä hyvänä ikänä ja moni sanookin, että kymmenen vuoden yli menevät vuodet ovat  lahjoja. Olen saanut siis useita lahjoja koiriltani <3

Cavalier

Näistä koirista alkoi kennelini toiminta; uros "Konsta" CIB & FI & EE & LV & BY MVA Lecibsin Gonrad ja narttu "Siru" FI MVA Panda's Coco Crystal.

Näiden ensimmäisestä pentueesta jätin kotiin "Lucyn" (Blenmarin First Love). Lucy eli äitinsä tavoin pitkän elämän sydänterveenä ja jätti mukavaa jälkeä jatkooni myös ulkonäöllisesti. CIB Blenmarin Early Fatima sekä CIB Blenmarin Unique Sir sekä tämän tytär FI MVA Blenmarin Dame Olivia ja tämän poika FI MVA Blenmarin Power of Love polveutuvat suoraan Lucysta.

Aika pian aloin harkita tuovani koiria myös muualta ja ensimmäisenä toin englannissa syntyneen uroksen Ranskasta jonne se oli myyty. Tämän jälkeen olen tuonut kaksi narttua ja yhden uroksen Virosta, kaksi urosta ja yhden nartun Ruotsista, yhden uroksen Norjasta, uroksen Saksasta sekä yhden Hollannista ja Venäjältä. Suurin osa tuonneista (uroksista) on ollut yhteistyöprojekteja toisten kasvattajien kanssa.

Islanninlammaskoira

Kaikki pentueeni 2011 saakka polveutuvat ensimmäisestä nartustani, FI & EE MVA Westmanna's Sollilje Idasta, jonka toin Tanskasta. Tuolloin 2002 oli täällä niin vähän pentueita tarjolla, että suositeltiin tuomaan uutta verta kantaamme. Niinpä päätin satsata tähän narttuun. Iida  osoittautui vuosien varrella erittäin terveeksi ja toimivaksi nartuksi. Iida kuoli reilun 13 vuoden iässä 2015 syyskuussa. 2004 hankin uroksen Norjasta ja vielä myöhemmin nartun Saksasta.

Kääpiövillakoira
Vuonna 2017 kotoa jouduttiin lopettamaan useampi koira ja Lola olisi jäänyt yksin. Siitä syystä jo kesällä aloin etsiskellä sopivaa kääpiövillakoiraa ja kasvattajaa jonka kasvatus tuntui omani kaltaiselta. Niinpä syksyn tultua hyppäsimme junaan ja ajoimme Ouluun Marian luokse. Puhelimessa oli juteltu ja viestejä vaihdettu useita ja tämä päätös on ollut juuri meille oikea.
Villakoira oli jo lapsuudenhaaveeni, kun mummullani oli keskikokoinen Riki-poika. Näyttelyturkissa pitäminen ja jatkuva trimmaaminen vie aikaa ja siksi odotin tätä haavettani toteutuvaksi vuosikymmeniä. Mies olisi halunnut uuden staffin, mutta 2017 aikana hän päätti, että koska kasvatus on minun juttuni hän luopuu staffista villakoiran edessä. Terrierikasvattajaa minusta ei varmaan olisi tullutkaan- ehkä yhden pentueen verran. Villakoira on kiinnostava myös kasvatusmielessä.
Hippu on terveystarkastettu 2018 ja saanut myös näyttelystä hyvät arvostelut.
Nyt on vuosi 2020 ja takana on upeat kolme vuotta Hipun kanssa. Hippu on ehtinyt valioitua kolmeen maahan ja hoitanut upeasti ensimmäisen synnytyksensä ja viiden pentunsa hoitamisen. Nyt jää jatkoon kaksi narttupentua ja urospennuista yksi jää varsinaisesti näyttelykäyttöön.

Yleistä

Harrastukseni koirien kanssa eteni luonnollista tietä kasvatukseen. Koirat ja niiden hyvinvointi on ollut aina lähellä sydäntäni, kuten kaikki muutkin eläimet. Koiria olen kasvattanut jo vuodesta 1997 ja tämä aika on ollut erittäin antoisaa ja paljon olen oppinut- oppiminen jatkuu tosin edelleen. Tässä "ammatissa" ei valmiiksi tule.

Kasvattini ovat ilokseni saaneet lähes aina loppuelämän kodit jossa niitä on pidetty hyvin. Tämä on mahdollistanut myös kummassakin rodussani CIB titteleitä (Kansainvälinen valionarvo) sekä Voittaja-tittelit kahdelle eri koiralle kummassakin rodussa. Näistä voin kiittää omistajia/sijoituskoteja jotka ovat koiria niin hyvin hoitaneet! Erilaisia valionarvoja kasvateillani on 39 joista 10 FI MVA ja 3 CIB.

Oman erityisen lisänsä nykyiseen kasvatustyöhöni on tuonut hyvä yhteistyö sijoituskotien kanssa sekä useiden kasvattajien kanssa.

Tuontikoirat ovat tuoneet mahtavan lisän kasvatukseeni.

Satunnainen kuvaKatso lisää kuvia Galleriasta

Päivitykset


29.1.2021

  • Villakoirauroksille Garo ja Neo oma sivu.

8.9.2020

  • Villakoirille kutsumanimet

3.9.2020

  • Villakoiranartut: kotiin jäävä pentu ja sijoitusnarttu